Liczba postów: 14
Liczba wątków: 2
RE: Do czego realnie wykorzystujecie AI w swoich firmach w 2026?
16.05.2026, 18:02
Freelancer marketing/SEO, jadę z Claude i ChatGPT codziennie. Drafting copy, briefy do klientów, research konkurencji, podsumowania długich raportów. Dla mnie samego oszczędność 10-15h tygodniowo.
Ale ciekawi mnie co robicie w większych firmach. Wszyscy mówią o AI ale rzadko widzę konkretne case'y poza chatbotem na stronie. Macie wdrożenia które realnie zmieniły procesy lub przychody?
Liczba postów: 22
Liczba wątków: 4
16.05.2026, 20:39
U nas e-commerce — segmentacja klientów ML, generator opisów produktów AI. Skala 10k SKU, ręcznie nie ma szans, dostawca dawał generic teksty po angielsku przetłumaczone w Translatorze.
Claude generuje opisy w 5 sek, redagujemy potem ręcznie 30 sek. Z 60 minut na opis spadliśmy do 35 sek — jakość wyższa niż automatyczne tłumaczenia. ROI wdrożenia: 2 tygodnie.
07.06.2026, 19:07
odswieze bo temat zywy. u nas w ecommerce AI weszlo do opisow produktow i pierwszej wersji maili, oszczedza mase czasu copy. ale uwaga, surowy output i tak ktos musi przejrzec bo czasem wymysla bzdury o produkcie. najwiecej daje mi do researchu i burzy mozgow na kampanie, nie do finalnej tresci
Liczba postów: 17
Liczba wątków: 2
15.06.2026, 18:36
u nas devow AI realnie przyspiesza pisanie testow i nudnego boilerplate, ale do logiki biznesowej trzeba uwazac bo pewnie generuje cos co nie dziala. boss myslal ze zwolni pol zespolu, a wyszlo ze po prostu robimy wiecej. hype duzy ale konkretna oszczednosc czasu jest, tylko nie taka jak obiecuja sprzedawcy
08.07.2026, 20:36
odswieze bo przez lato AI weszlo u nas mocniej w opisy produktow i research pod jesien. oszczedza mase czasu ale surowy output ktos musi przejrzec bo czasem wymysla bzdury. najwiecej daje mi do burzy mozgow. wy jak to macie
Liczba postów: 25
08.08.2026, 22:04
super ze ktos to opisal, u nas w produkcji ai to jeszcze nowosc ale probuje. wykorzystuje do pisania ofert dla klientow i tlumaczenia specyfikacji technicznych. szybciej gotowe xd trzeba tylko sprawdzic bo czasem robi bledy w liczbach